Log in voor een helder zicht op je kind
en de resultaten. KLIK HIER

Hoofdluis

Binnen de oudervereniging is de commissie “hoofdluis” actief. De commissie is belast met de hoofdluiscontrole die na elke schoolvakantie plaatsvindt. Een aantal ouders met een beroepsmatige en/of medische achtergrond werken mee aan deze controle.

De hoofdluiscommissie houdt na elke vakantie van minimaal 1 week een hoofdluiscontrole in de school. Deze vindt in principe altijd plaats op de maandagochtend direct na de vakantie. Wanneer er hoofdluis en /of neten worden geconstateerd neemt de directie meteen contact met u op zodat u (of oppas/buurvrouw/opa/oma) uw kind kunt ophalen en behandelen. De apotheek en/of drogist hebben de juiste middelen en adviezen voor u.

Tijdens de controles blijken veel kinderen nogal wat huidschilfers te hebben. Dit kan veroorzaakt worden door het niet goed uitspoelen van shampoo of gel. In sommige gevallen kan er getwijfeld worden tussen schilfers en neten. Het kan voorkomen dat u bij twijfel ook gebeld zult worden om uw kind even extra te controleren. Zie dit niet als iets negatiefs, wij doen ons best om de school en dus ook uw kind hoofdluis vrij te krijgen! Beter één keer te veel checken dan één keer te weinig.

Om het voor de hoofdluiscommissie iets makkelijker te maken vragen we u op de controle dagen geen ingewikkelde vlechtwerken en veel gel te gebruiken bij uw kind.

Als u buiten de controles om luis/neten bij uw kind ontdekt, bericht school hier dan direct over.  

Hoofdluis is niets om je voor te schamen , bij meerdere “gevallen” in één klas zal er extra (klassikaal ) gecontroleerd worden.

 

 

Adresgegevens

KBs “De Howiblo”

G. v. Damstraat 83A
3417 WD Montfoort
tel.: 0348-472963
Email: directie@howiblo.nl
www.howiblo.nl

Zoek op onze website

Deze website is gerealiseerd door - Draads Media